Eksperimentišite s kremastim dodacima. Umesto pavlake, dodajte varivu kokosovo mleko. Bićete oduševljeni i teksturom i ukusom.

1. Solite pri svakom koraku

Priprema supe je kao zidanje kule. Svaki nivo mora da bude jak da bi cela konstrukcija bila jaka. Tako je i sa supom, ako u nekom koraku niej ukusna, to se može odraziti na konačan ukus. bilo da sotirate crni luk, dodajete mleveno meso ili dodajte običan bujon, svaki korak začinite. To ne znači da morate da preterujete, dodajte so i biber u malim količinama da ne biste presolili supu.

2. Dodajte različite bujone

Pileći bujon nije jedina osnova supe. Na primer, supama s testeninom lep ukus može pružiti i goveđi bujon. Bujon od povrća odlično ide uz pikantna variva, naročito ako im dodajete kari. Za krem supu od paradajza možete koristit i riblji bujon.

3. Istražte magičan svet začina

Kurkuma ne daje samo lepu boju supi, već i poseban ukus. Korijander daje supi od povrća posebnu aromu. Kumin preporučujemo za supe s mnogo mesa.

4. Ne kuvajte na visokoj temperaturi

Bez obzira na to koliko nam se žuri da pripremimo jelo, kuvanje supe na visokoj temperaturi sigurno neće iznedriti kulinarsko remek-delo. Supi je potrebno mnogo pažnje i strpljenja. To naročito važi za pileću ili goveđu supu. Čim počne da vri, smanjite temperaturu i ostavite da struji. Sastojci će se bolje prožeti i pružiti fenomenalnu harmoniju ukusa.

5. Napravite kremastu teksturu

Eksperimentišite s kremastim dodacima. Umesto pavlake, dodajte varivu kokosovo mleko. Bićete oduševljeni i teksturom i ukusom.

6. Zakiselite malo

Jabukovo sirće će dati poseban ukus krem supi s bundevom. Belo vine se lepo slaže s francuskom supom od luka, a pivo uz pikantnije supe.

maliizalogaji

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori