Počela tradicionalna, 29. leskovačka "Roštiljijada". Najavljeno pravljenje MEGA pljeskavice.

Ako ste raspoloženi da probate delić gigantske pljeskavice, onda bi trebalo da posetite Leskovac, gde je počela tradicionalna manifestacija "Roštiljijada".Organizatori su najavili da će ponovo biti organizovano takmičenje "pljeskavica za Ginisa", a taj deo programa predviđen je za četvrtak, 30. avgust. Prošlogodišnji rekord majstora leskovačkog restorana "Koliba" je pljeskavica od 65 kilograma. 

U okviru "Roštiljijade" održava se i takmičenje u pripremi pljeskavice iz ruke (petak, 31. avgust).

Ovogodišnju manifestaciju otvoriće koncertom Željko Joksimović, a najavljeni su nastupi Mire Škorić, Alean Islamovića, Dejana Petrovića i njegovog Big benda, Dragane Mirković...

"Naš cilj je da ovu Roštiljijadu poboljšamo i u muzičkom delu poznatim izvođačima kao i samom enterijeru gde su ove godine svi štandovi i tezge jedinstveni i moderno uređeni", izjavio je Nebojša Kocić, direktor Turističke organizacije grada Leskovca, koji je organizator "Roštiljijade".

Za ovogodišnju leskovačku Roštiljijadu najavljene su grupne posete gostiju iz Makedonije, Bugarske, Austrije, Nemačke, Slovenije, Crne Gore, Republike Srpske, a saznajemo da u Leskovac organizovano stiže i grupa turista iz daleke Australije... Organizatori očekuju više od pola miliona posetilaca do 2. septembra. 

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori