Frape od banane zaslađen medom jedan je od najzdravijih prirodnih lekova protiv mamurluka. 

Skoro sve komercijalne banane su klonovi

Skoro sve i jedna komercijalna banana (npr. Cavendish sorta, najpopularnija na svetu) je klon jedne jedine biljke iz Jugoistočne Azije. Genetski, one su sve identične. Sve banane koje se uzgajaju moraju se pažljivo saditi i to isključivo od korena postojeće.

One ne rastu na drveću

Banane ne rastu na drveću. One rastu iz korenaste strukture koju proizvodi jedna stabljika koja se nalazi iznad tla. Ona je obična višegodišnja biljka, najveća zeljasta biljka cvetnica na svetu.

Banane kao lek

Banane su bogate kalijumom, a sadrže i magnezijum, kalcijum, fluor, fosfor, gvožđe, cink i bakar. Takođe su bogate i vitaminima, a najviše sadrže beta-karoten, vitamine grupe B te vitamine C i E. Dobar su izvor vitamina B6 i dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, kalijuma i mangana.

Banana - borac protiv stresa

Banane sadrže visoke količine B vitamina koji pomaže smirivanju živčanog sistema, dok kalijum kao vitalni mineral pomaže u normalizovanju otkucaja srca, šalje kiseonik u mozak i reguliše količinu vode u telu.

Bananom protiv povišenog krvnog pritiska

Banana je bogata kalijumom, ključnim mineralom koji pomaže u normalizaciji krvnog pritiska, funkcije srca, radu ćelija, živaca i mišića. Ishrana bogata kalijumom, magnezijumom i dijetalnim vlaknima znatno smanjuje rizik od srčanog udara.

Lek protiv mamurluka

Frape od banane zaslađen medom jedan je od najzdravijih prirodnih lekova protiv mamurluka. Banana umiruje želudac i uz pomoć meda nadograđuje potrošen nivo šećera u krvi, dok mleko hidrira i blagotovorno deluje na celo telo.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori