Ukoliko ste se pitali da li postoje neki praktični saveti koji vam mogu pomoću da skratite vreme provedeno u kuhinji, kao i da zadivite druge svojim kulinarskim umećem, onda ste na pravom mestu.

Na primer, da li ste znali da jaja možete da skuvate i u rerni? Kada savladate trikove koje ćemo vam predočiti, sigurni smo da ćete poželeti da ih što pre i demonstrirate.

Možete da proverite koliko je avokado zreo tako što ćete obratiti pažnju na boju ispod stabljike - ako je zelena ili žuta možete ga odmah koristiti, ako je zelena još uvek nije zreo, a ako je braon onda je avokado prezereo. 

Kako da napravite providne kocke za led i impresionirane goste? U kalupe stavite proključalu vodu umesto obične sa česme. 

Jaja uvek razbijajte od ravnu površinu, kao na primer od gornju površinu stola ili radne površine u kuhinji, a ne od ivicu činije u kojoj ih mutite.

Evo koliko dugo je potrebno da kuvate jaje kako bi bilo rovito ili pak tvrdo kuvano:Od 4 do 6 minuta rovito, 7,8 minuta tvrdo kuvano jaje.

Ili kao što smo rekli u uvodu, možete skuvati jaja i u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Biće vam potrebno 30 minuta za tvrdo kuvana. Prednost je u tome što neće biti onog tipičnog mirisa kao kada regularno kuvate jaja u kuhinji. 

Ukoliko se stvara pena koja hoće da iskipi dok kuvate, samo stavite preko drvenu kapiku za kuvanje i rešili ste problem. 

Kuvano jaje ćete mnogo lakše oljuštiti ako ste ga kuvali u vodi u koju ste dodali kašičicu sode bikarbone.

Ukoliko uvijete vrh banane tj. njenu dršku u aluminijumsku foliju, ova voćka će trajati 5 dana duže nego inače.

Rasečeni avokado ćete sprečiti da postane braon tako što ćete ga prekriti kriškama limuna. 

Kada podgrevate hranu u mikrotalasnoj, dodajte unutra i čašu vode kako se hrana ne bi isušila. 

Evo kako ćete proveriti koliko je jaje sveže. Potppoite ga u posudu sa vodom - ako potone vodoravno onda je jako sveže, ako se nakrivi staro je oko nedelju dana, a stoji uspravno oko 3 nedelje. 

Ako želite dam vam meso koje pečete ili pržite bude mekše, dodajte mu malo sode bikarbone. 

Za savršen sendvič tostirajte 2 parčeta hleba u jednoj pregradi - tako ćete dobiti hrskave spoljašnje strane tosta, a mekanu sredinu. 

malisaveti

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori