Korisnica Tvitera postavila je pitanje svojim pratiocima da li četkicu treba kvasiti pre nego što počnete da perete zube.

Za samo nekoliko minuta, mnogi ljudi su se uključili u raspravu ističući da vole zube da peru potpuno suvom četkicom, dok su neki od njih rekli da im je nazamislivo da je ne pokvase. 

Iako bi neko rekao da je to stvar ličnog izbora, stomatolog Mitali Hariavala je dala svoje stručno mišljenje na ovu temu. 

"Prvo bi trebalo da isperete četkicu vodom kako biste očistili i "omekšali" četkicu jer bi u suprotnom mogle da budu previše čvrste i oštete zube i desni. Pritom, vlaga pomaže pasti da se bolje zalepi za četkicu i ne otpadne prilikom pranja zuba", otkriva Mitali i dodaje: 

"Kada na mokru četkicu nanesete pastu za zube u veličini graška, još jednom je brzo ovlažite. Ovo drugo "pranje" će aktivirati pastu za zube tako što će povećati njenu rastvorljivost i učiniće da bolje prione na četicu kako ne bi otpala kada je prinesete ustima. Direktno mešanje vode i paste se ne preporučuje jer može da umanji njen učinak."

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori