Postoji nešto što ima isti efekat kao kupovni omekšivač, a nije štetno po zdravlje. U nastavku pogledajte tri jednostavna načina da napravite omekšivač. Kod kuće. Bez muke.

Jedan od najjednostavnijih recepata je, ni manje ni više, nego sirće. Ono je jeftino, nije toksično, efikasno i ima antibakterijska svojstva. Prirodni je omekšivač, a kao bonus, uklanja i sve ostatke od deterdženta. Dodajte ga pre ispiranja i to je to. Možete ubaciti i par kapi eteričnog ulja kako biste imali fantastičan miris. Ništa lakše!

Drugi recept je samo malo složeniji, a glavni sastojak je soda bikarbona. Ona je još jedan prirodni omekšivač, a pored toga, pomaže i da se odeća opere i osveži. U litar i po sirćeta dodajte 150 grama sode bikarbone, promešajte i koristite oko 240 ml tokom ciklusa ispiranja. I ovaj put možete dodati par kapi eteričnog ulja.

Poslednji recept ujedno je i jedan od najpopularnijih. Za njega je potrebno da pomešate šest delova vode sa tri dela sirćeta i dva dela regeneratora za kosu. Dobro promešajte i koristite 120 ml po pranju. Ova mešavina ima odlične kritike žena koje je koriste, a ako ne koristite skupe regeneratore, ona je i veoma isplativa. Međutim, regenerator sam po sebi ne sadrži prirodne sastojke pa, prije nego se odlučite za ovaj omekšivač, razmislite dva puta.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori