Sveprisutna soda bikarbona u poslednjih nekoliko godina postala je najbolji saveznik žena u borbi protiv bubuljica, suve kože, celulita i – tamnih podočnjaka. Recept koji sve žene hvale je izuzeto jednostavan, jeftin i provereno efikasan.

Stavite sodu ispod očiju i zaboravite na podočnjake

Pored toga što može da vam pomogne da očistite bukvalno celu kuću, soda bikarbona je jako efikasna i u svakodnevnoj nezi lica. Ljubitelji prirodne nege i kozmetike sve češće izbegavaju kupovne pilinge, paste za zube i maske i okreću se baš sodi koja se kombinuje sa vodom, i na taj način daje pastu koja može da se koristi bukvalno za sve – od pranja kose do produžavanja života.

Upravo zato je jedan od najpopularnijih tretmana protiv podočnjaka upravo onaj koji podrazumeva korišćenje ovog belog praška. Ako malo bolje pogledate deklaracije proizvoda za negu koje koristite svakodnevno, videćete da mnogi od njih već sadrže sodu bikarbonu, ali je pomešana sa gomilom hemikalija. Zašto ne biste jednostavno preskočili hemiju i okrenuli se prirodnom i jeftinom rešenju?

Maska protiv pogočnjaka ne može da se reši genetskih tamnih krugova, niti kesa koje nastaju usred zdravstvenih problema (na primer, sa bubrezima). Ali je zato jako efikasna kod ljudi koji usred neispavanosti imaju problema sa tamnim kolutovima.

Potrebno je:

– šoljica toplog čaja od kamilice
– kašičica sode bikarbone

Priprema:

Čaj treba da bude mlak, ali nikako prevše topao jer to može da ošteti nežnu kožu oko očiju. Umešajte sodu u čaj, pa u tu mešavinu natopite tupfere i njima nanesite mešavinu ispod očiju. Vlažne tupfere otavite da odstoje na koži oko 15 minuta, dok odmarate i opuštate se, a onda lice isperite i nanesite omiljenu kremu ili neko prirodno ulje protiv bora, poput kokosovog.

Već posle prvog tretmana ćete primetiti da je koža ispod očiju svetlija i lepša, a ukoliko ovo budete radli redovno, videćte rezultate kakve ne daju ni kupovne maske za oči.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori