Muve "zujalice" koje lete u krug iznad naših glava mogu biti vrlo iritantne. Osim toga, njihovo prisustvo u našem domu može biti i prijetnja zdravlju s obzirom na to da muva može da nosi oko milion bakterija na svojim nožicama prekrivenim sićušnim dlakama.

Muve slijeću na razne prljave površine poput izmeta, pokvarene hrane, smeća i sl. Upravo zato važno je tjerati ih s hrane i izbjegavati jesti taj komadić namirnice na koju je sletjela. Iako može zvučati drastično, imajte na umu da muva može prenijeti opasne bakterije, poput uzročnika tifusa, proliva, kolere...

Jedan od najjednostavnijih i po mnogima najučinkovitiji način da spriječite da u vaš dom ulete muve jest da napunite običnu prozirnu vrećicu čistom vodom. Napunite je do pola i zavežite čvrsto. Objesite je pred vrata ili prozore koje držite otvorene, a bez zaštitne mrežice kako biste spriječili muhe da ulete kroz te otvore u vaš dom.

Zbog njihove strukture očiju, bistrih vrećica ispunjenih vodom, muvama to nalikuje na paukovu mrežu pa ne dolaze blizu. Tvrdi se i da vrećica s vodom dezorijentira muve i stvara im neku neobjašnjivu iluziju koja ih drži podalje. Bilo kako bilo, važno je da djeluje.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori