Ima, dogadja se, dogadja se i onda kada nisu teška vremena, a kada jesu teška vremena tek se tada dogadjaju stvari za koje kažemo – Svašta!

Dakle, petak uveče, frižider skoro prazan, žena čeka muža koji donosi platu. Ali ne! Ne! Muž popio i prokartao platu. Sutra je subota. Ima malo mesa u frizu da se ispeče sa nešto krompira, da se skuva neka supica… Pa dobro, to je za subotu. Nedelja je sutra! Ajde, ostalo nešto supe, biće i pita od jabuke, i šta još? Drage moje domaćice, muževe pod oklagije da više ne uprskaju stvari, a ono u čemu se peklo meso, ma ostalo dosta toga u šerpi! Ajde malo luka, dve osrednje glavice sitno iseckaj, ubaci u saft od juče, dodaj malo vode i dinstaj par minuta. U medjuvremenu dobro isperi dve tri šake pirinča, ubaci u šerpu i kuvaj desetak-petnaest minuta, usput dodaj frljotak soli i kašiku dve dobrog začina. Serviraj u beli tanjir; ukus ima da zavara decu, čak i muža; ako se buni nek’ se buni, svakako u banci ima da ode u minus jer i sutra ima da se jede.

Naravoučenije: U nekoj fijoci, u špajzu, u kuhinjskome ormaru ili nahtkasni u spavaćoj, ima uvek da se skrije pakovanje il’ dva riže il’ pirinča! Svejedno, skuvano u malo safta od juče, jamčim ugledom svojim da gladan niko ostati neće.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori