Nakon svega, ona ne mora biti čišćena jer, ona je ta koja čisti naše sudove svaki dan. Istina je da, mašina za sudove može u sebi posedovati velike količine prljavština i naslaga kao i sve ostale tehničke stvari u našem domu.

1. Za početak, uklonite sve delove koje možete sa vaše mašine za pranje suđa. Ukoliko poseduje filter koji je moguće skinuti, izvucite ga i isperite pod mlazom vrele vode i sapunice, zatim ga vratite na mesto. Određene sudo mašine ne poseduju filtere koje možete ukloniti, ali to ima svoje prednosti i mane, koje možemo u ovom slučaju izostaviti.

2. Potopite sve delove koje ste uklonili u vrelu vodu sa sapunicom, zatim ih starom četkicom za zube dobro očistite. Za ovo vam je potrebno oko pola minuta.

3. Takođe, obrišite sve površine koje ovi delovi mogu blokirati tokom ciklusa pranja. Ovaj korak zahteva samo krpu, vruću vodu i nešto sapunice, dok obrisane stavke možete osušiti papirnim ubrusom.

4. Vratite na mesto sve delove koje ste uklonili i koji su sada čisti.

5. Uzmite destilovano alkoholno sirće.

6. Sipajte sirće u dve male posude koje mogu da stanu na gornji deo u unutrašnjosti vaše mašine za suđe.

7. Postavite ove dve posudice sa sirćetom na gornju policu kroz koju prolazi voda. Sirće je savršen prirodni dezinfikator i čistač.

8. Uklonite deo u kome stavljate svoj escaj na donju policu sudo mašine, onako kako nikada ne bi mogla da ide. Ovo će vam pomoći da svaki deo ostane čist i svež, kako sami držači escajga tako i mesto sa koga ste ih skinuli.

9. Sipajte u svoju praznu mašinu dve merice sirćeta i postavite programator na teško zaprljan program. Odspavajte, ako to želite. Ovo će vam biti najboljih sat vremena u životu.

10. Kada se proces završi, otvorite svoju mašinu za pranje sudova. U zavisnosti od stanja u kome je bila vaša mašina onda kada ste počeli, možete osetiti blago razočaranje kada je otvorite i ne primetite preterano značajnu razliku, ali znajte da koliko god gledali, postoje nečistoće koje ne mogu biti primećene i nalaze se u sistemu, kao i one koje se u naslagama nalaze na raznim pristupačnim i nepristupačnim mestima u mašini.

Ono što je sirće učinilo, bilo da vi to vidite ili ne, jeste trajno uklanjanje ostataka sapunice i pomoglo je sudo mašini da radi mnogo efikasnije na održavanju vašeg suđa čistim. Upravo iz ovog razloga vam predlažemo da postupak čišćenja ponavljate jednom mesečno, čak i ako ne vidite nikakve tragove prljavštine.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori