Svima nam je poznata pojava žutih mrlja na beloj garderobi. Uzrokovane su znojenjem u javljaju se uglavnom ispod pazuha i na okovratniku.

1. Aspirin - Izmrvite 2 tablete aspirina ili ako imate onaj u prahu iskoristite njega. Pomešajte ga sa šoljicom tople vode, pa mešavinom natopite mrlju i ostavite da stoji 3 sata. Nakon toga operite odeću na uobičajen način. 

2. Limunov sok - Pomešajte jednake količine soka od limuna i obične vode. Mešavinom dobro natopite mrlje, ostavite da malo odstoje, pa operite odeću u mašini za veš na uobičajen način.

 3. Soda bikarbona - Sodu bikarbonu pomešajte sa vodom tek da dobijete smesu poput paste. U tankom sloju nanesite dobijenu pastu na mrlju i ostavite da stoji sat vremena. Nakon toga isperite u veš mašini.

4. So - So pomešajte sa malo tople vode, promešajte da se rastopi, pa mešavinu vatom natapkajte na mrlju i odmah potom ubacite u veš mašinu na pranje.

5. Belo sirće - Nanesite ga direktno na mrlju i ostavite da deluje nekoliko minuta, pa isperite.

NAPOMENA: Nijedno od navedenih sredstava ne bi treblo da koristite na osetljivoj tkanini. Ukoliko ne uspe iz prvog, ponovite proceduru.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori