Dosadio vam je izgled vaše spavaće sobe? Fali vam vremena, novca i inspiracije da biste nešto značajno promenili? Zašto ne biste odvojili jedan vikend i svoju spavaću sobu pretvorili u oazu mira. Uz pomoć sledećih par saveta i trikova uverićete se koliko je to u stvari jednostavan, jeftin i brz posao.

Nabavite lampe 

Nabavite dve iste stolne lampe i stavite sa obe strane kreveta. Ako već imate lampe, budite maštoviti te prebacite marame preko njih ili zamenite abažur. Ukoliko se odlučite za neki određeni dezen, slobodno idite korak dalje. Naime, iskombinujte lampe sa, primera radi, zavesama ili ramovima za slike. 

Osvežite posteljinu 

U vrelim letnim danima razmislite da promenite posteljinu. Najbolje bi bilo da se odlučite za jednostavnu belu posteljinu napravljenu od stopostotnog pamuka. Da biste “razbili” belinu, ubacite par jastuka i prekrivač u nekoj veseloj boji. 

Izbacite višak jastuka 

Stručnjaci preporučuju da se iz spavaće sobe izbace svi jastuci koji se ne koriste. Sasvim je dovoljno da imate po jedan “normalni” jastuk te po još jedan ergonomski jastuk za vrat. Sve ostalo je suvišno, jer skuplja prašinu i predstavlja idealno leglo za bakterije i grinje. 

Ogledalce, ogledalce 

Ogledalom ćete vizuelno povećati spavaću sobu i dodati svetlost. Postavite u jedan od uglova u spavaćoj sobi. Ako želite da vam ogledalo visi sa plafona, u bolje opremljenim radnjama možete pronaći svu potrebnu opremu. Još vam samo ostaje da svoju “jaču polovinu” zamolite da postavi ogledalo i možete krenuti sa ogledanjem i uživanjem. 

Vaša mala umetnička dela 

Dosadili su vam gobleni i stare slike koje godinama gledate na zidovima? Zašto u svoj prostor za relaksaciju i odmor ne biste stavili nešto svoje? Izaberite omiljene slike vaše porodice, kućnih ljubimaca ili one sa putovanja. Kupite ili napravite ramove raznih boja i veličina i stavite slike u njih. Ramove stavite svuda po sobi – na zidove ili na natkasne. Neka vam vaše uspomene iz prošlosti budu “pokretači” u budućnosti. 

Okrečite zid 

Najjednostavniji i najbrži način da osvežite spavaću sobu je krečenje. Izaberite jedan zid, najbolje bi bilo onaj iznad kreveta i obojite ga nekom super veselom bojom. Isti efekat ćete postići ako na zid zalepite neku ultra-modernu tapetu. 

Maštovite ručke 

Stare ručke na ormarićima zamenite novim, neobičnijim i zanimljivijim. Ovo je jednostavan i jeftin način da nešto promenite u svojoj spavaćoj sobi. Isto tako, fioke možete da prefarbate raznim bojama – to će samo dodatno poboljšati izgled vaše spavaće sobe. 

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori