Sigurno je i vama jedan od najomrženijih kućanskih poslova svakodnevno čišćenje kupatila. I koliko god da ga čistite, poslije kratkog vremena, uporne mrlje od sapuna i tragovi od vode opet su tu. I tako iz dana u dan. Ali, rješenje ipak postoji.

Napravite sredstvo koje će vam uštediti vrijeme, novac, ali i savršeno očistiti kupatilo. Nije potpuno prirodno poput ovoga, ali je vrlo učinkovito i opet povoljnije i zdravije od onih koje kupujete.

Potrebni su vam:
alkoholni ocat
deterdžent za suđe
boca s raspršivačem
Šta dalje?

Šalicu alkoholnog octa zagrijavajte u manjem lončiću dvije minute. Ocat je potrebno zagrijati kako bi se sastojci bolje sjedinili. Nakon toga, dodajte pola šalice deterdženta za suđe, promiješajte te dobijenu smjesu naspite u bocu s raspršivačem. Dobijenu tekućinu pošpricajte po zaprljanoj površini. Idealno bi bilo kada biste sačekali bar dva sata prije nego što je isperete. Ova kombinacija savršeno uklanja i najtvrdokornije mrlje pa čak i rđu. Možete je koristiti za sve zaprljane površine u vašem kupatilu, a posebno za tuš bateriju, tuš kabinu i keramiku.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori