Svetao stan sa velikim prozorima, okupan sunčevima zracima gotovo ceo dan je san svakog od nas. Ipak, ne može baš svaki dom da se pohvali tako dobrom pozicionirašću i verujemo da mnogi od vas već dugo priželjkuju svetle osunčane prostorije.

Dobra vest je da postoje mali trikovi u dekorisanju doma koji će pomoći da postignete upravo to! Ne brinite, nema potrebe za rušenjem zidova, probijanjem novih prozora i drugim drastičnim poduhvatima.

Pogledajte naše savete i unesite svetlost u svoj dom još danas!

Obratite pažnju na osvetljenje u domu - Zvuči i previše logično da bi bilo savet, ali zaista - odgovarajuće osvetljenje u stanu pravi ključnu razliku. Možda ste mislili da treba samo da upalite lampu ili luster i da dom bude lep i svetao, ali istina je ipak drugačija. Ako želite pravi efekat koristite sijalice preporučene voltaže, a naša preporuka je da se odlučite za led varijante, jer će uneti posebnu svetlost u vaš dom, a pritom štede energiju.

2. Izbegavajte taman masivan nameštaj - Verovatno niste ni svesni koliko tamni masivni stočić u dnevnoj sobi privlači pažnju i čini prostor tamnijim, ali samo pokušajte da ga promenite nekim manje upadljivim i videćete ogromnu razliku. Stočić od svetlijeg materijala sa nogicama i poželjno providnom gornjom površinom kroz koju možete da vidite pod će naparviti željeni efekat!

3. Odlučite se za otvorene police - Otvorene police će dati utisak većeg, pa samim tim i svetlijeg prostora, zato izbegavajte ormare i zatovrene police! Takođe, detalji na samim policama neka budu svetli. Korpe mogu biti dobra varijanta za odlaganje sitnica jer neće okupirato prostor!

4. Ogledala - Ogledala su fenomenalan način da unesete više svetlosti i učinite svoj dom prostranijim. Ali bitno je da znate GDE da postavite ogledala. Trudite se da budu nasuprot ili blizu izvora svetlosti u vašem domu, kako bi je reflektovali i udvostručili!

5. ,,Metro'' pločice - Ima nešto u ovom tipu pločica što čini da možete da ih vidite na stranicama najboljim časopisa o uređenju doma. Njihova sjajna površina unosi dodatnu svetlost u prostorije i daje im poseban šmek. Učiniće luda za tamne kuhinje i kupatila zato ukoliko ste u mogućnosti odlučite se baš za ove pločice pri sledećem renoviranju!

6. Minimalizam za maksimalni utisak - Nered na policama i generalno u stanju bukvalno upija svetlost i čini prostor zatvorenijim, tamnijim, jednom rečju prostorije podsećaju na pećine. Zato pospremite prostor u kom živite, bacite sve što stvara ,,gužvu'' na policama i odlučite se za uvek provereni minimalizam.

7. Akrilni nameštaj - Akrilni nameštaj je ooodličan izbor za male i tamne prostorije jer će ,,nestati'' i učiniti dom prostranijim i svetlijim. Pogledajte samo ovaj stočić na fotografiji ispod i sve će vam biti jasno...

8. Metalik dekoracije - Metalik detalji u domu poput ogledala odbijaju svetlost i šire je oko sebe čineći prostorije svetljim, zanimljivijim, otvorenijim... Metalik ramovi za slike ili okviri ogledala, ali i vazne, ćupovi, lampe - sve dolazi u obzir!

malisaveti

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori