Dobra domaćica koristi uvek oprobane trikove za pomoć u kući. Neki od naših predloga uštedeće vam i vreme i novac

SVEŽ KUVANI KROMPIR:

Ako vam je preostala veća količina kuvanog krompira, uz malo volje možete imati ukusan dodatak uz novi ručak. Prelijte ga slanom, kipućom vodom i pustite da provri, zatim vodu ocedite. Na taj način, za samo nekoliko minuta, krompir možete poslužiti kao da je sveže skuvan, uz glavno jelo.

SO PROTIV GORČINE:

Kad kuvate testeninu so stavite u vruću vodu, da pasta ne bi bila gorkog ukusa.

ŠEĆER − PRIRODNI KONZERVANS:

Jagode, maline, kajsije, breskve i ostalo voće koje ostavljate u zamrzivač, uvek pakujte u posude i svaki red voća dobro pospite šećerom. Šećer ne dozvoljava mrazu da prodre u njega i oduzme mu prirodan ukus.

PRESOLJENO JELO:

Ako ste presolili jelo dodajte jedan ili više krompira i oni će „pokupiti“ sav višak soli.

ČUVANJE MASLACA VAN FRIŽIDERA:

Maslac držite u plastičnoj posudi sa hermetičkim poklopcem u kojoj je pitka, a može i morska voda, tako da maslac pliva. Ovako ga možete čuvati potpuno bez odlaganja u frižider, a biće i mekan, pa će se lako razmazivati.

SIRĆE ZA ČIŠĆENJE KUHINJE:

Nanesite na krpu sirće i malo soli i ovom mešavinom izribajte pločice u kuhinji, kao i sve zamašćene površine. I ako vam se zapuše slivnici koristite sirće: sipajte 2 dl, sačekajte desetak minuta, a zatim pustite jak mlaz vrele vode.

ZAPEČENI SIREVI:

Stručnjaci su testirali sireve na visokim temperaturama, a mi vam nudimo spisak sireva koji su najbolji za pripremu toplih sendviča, pica ili jela od povrća.
Parmezan: Ovoj vrsti italijanskog sira treba dodati malo pavlake, jer se nakon zagrevanja brzo stvrdne i postane gorak.
Ementaler: To je veoma mastan sir, koji se lako topi i ima lepu zlatnu boju. Najbolji je za topla jela kada je prezreo.
Mocarela: Kad se zapeče, dobije lep ukus. Savetujemo da ovaj sir koristite kada spremate picu, a odličan ukus daje i salatama od svežeg povrća.

malisavetidomacica

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori