Prenosimo vam neke tajne iskusnih domaćica koje su neophodne kako bi vam život u kulinarskom carstvu bio lakši, ali i lepši.

ZAGORELE ŠERPE
Ako su vam šerpe zagorele posle kuvanja sipajte u nju limun, sirće i malo deterdženta, prokuvajte i posuda će biti kao nova.

ZAMRZNITE LUK:

Malo toga možete da uradite da biste poštedeli sebe, ukućane i komšije neprijtnog mirisa dinstanog luka. Ono što možete da uradite je da jednom nedeljno ili ređe izdinstate veću količinu crnog luka, a potom ga zamrznete. Za svako naredno kuvanje samo odvojte kašikom i koristite ga normalno.

LISNATO TESTO:

Ako vam lisnato testo preostane nakon upotrebe, ostatke ne bacajte. Zamesite manje komade, a u posudi umutite jaje. Premažite testo i pospite rendanim sirom. Pecite u rerni na temperaturi od 200 C oko 10 minuta. Ovo posluženje možete servirati i toplo i hladno.

PASTA ZA OTISKE:

Sve mesingane površine u kuhinji, kvake, držače za ubruse, maramice, salvete najlakše ćete odmastiti i oribati običnom pastom za zube.

KOCKICE LEDA S VOĆEM:

Kockice leda za aperitiv biæe lepše i ukusnije ako u vodu, u posudu za led, stavite tanko izrezane kore limuna ili pomorandže, višnje ili bobice grožđa.

SVEŽE BANANE:

Da banane u voćnoj salati ne bi pocrnele, poprskajte ih limunovim sokom i pospite prah šećerom.

DA LAKŠE OLJUŠTITE PARADAJZ:

Da biste lakše skinuli kožicu s paradajza, prelijte ga ključalom vodom. Tako će ovaj posao biti znatno lakši, a paradajz se neće raspadati.

malisavetizena.

 

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori