Znate li kako da najbrže spremite ribu i iseckate govedinu? Ako ste se mučili i previše vremena trošili na to, otkrivamo vam trikove koji će vam uštedeti i vreme i živce. Evo kako brže da spremite jelo.

1) NE ODMRZAVAJTE RIBU

Dinstajte pecite ili pržite neodleđenu ribu. Vreme spremanja povećaće se za nekoliko minuta, a nećete morati da čekate mnogo dok se odledi. Kako se riba topi, njeni sokovi se mešaju sa sosom iz tiganja.

2) NE UBACUJTE SALATU U TAKOS

Napravite takose i napravite salatu. Zatim servirajte odvojeno jedno i drugo. Neka svako sebi u takos sipa salatu po želji. Tako ćete uštedeti vreme na punjenje takosa.

3) ZAMRZNITE GOVEDINU SAMO NA TRENUTAK

Kod govedine je najveći problem kako je iseckati dok je sveža ako pravimo neko jelo sa kockicama govedine. Stavite je u zamrzivač na 20 minuta dok spremate sve ostalo za jelo, a onda lagano iseckajte meso na pravilne kockice, pošto će tako poluzaleđeno biti lakše za sečenje.

4) NEMOJTE SAMO UNAPRED ZAGREVATI RERNU

Kada unapred zagrevate rernu, nemojte zagrevati samo nju, nego stavite i posudu u kojoj će se jelo krčkati da se zagreje zajedno sa rernom. Nije bitno šta spremate, uvek to uradite. Tako će hrana brže biti gotova.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori