Miris buđi u peškirima može se javiti iz nekoliko razloga:

Miris buđi u peškirima može se javiti iz nekoliko razloga:

Previše deterdženta

Provjerite uputstvo na pakovanju deterdženta i vodite računa da sipate malo manje nego što je naznačeno. Kada sipate preveliku količinu deterdženta na robi će biti ostataka,

posebno ako imate modernu mašinu koja je fabrički podešena da štedi vodu. Ako koristite tečne deterdžente, nemojte dodavati i omekšivač jer će peškiri imati manju moć upijanja.

Nedovoljno osušeni peškiri

Ako koristite mašinu za sušenje, vodite računa da su peškiri u potunosti osušeni prije nego što ih složite. Vrući peškiri znaju da zavaraju pa sačekajte da se ohlade prije nego što ih složite.

Mašina za veš nije čista

Ostavite vrata/poklopac od mašine otvoren nakon svakog pranja sve dok se bubanj u potpunosti ne osuši. Svakih nekoliko mjeseci uključite mašinu bez odjeće kako biste uklonili

ostatke deterdženta, buđ i naslage hlora. U bubanj sipajte čašu izbjeljivača ili 2 čaše bijelog sirćeta i uključite mašinu na program sa visokom temperaturom.

Peškiri se ne osuše brzo nakon upotrebe?

Ovaj problem ćete imati ako nakon korišćenja peškire kačite na kuku ili ih držite presavijene. Mokre peškire držite raširene na šipkama ili ih zakačite na dvije kuke dok se skroz ne osuše.

Peškire perite toplom vodom, a za svijetle peškire uz deterdžent dodajte dodatke pranju poput izbjeljivača bez hlora ili sodu bikarbonu. Koristite vrelu vodu, a prije programa za

ispiranje sipajte bijelo sirće. Peškire sušite na suncu, a mašinu za sušenje koristite samo kada je napolju velika vlaga.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori