Priredite svojoj porodici i gostima ukusnu prazničnu trpezu, a ujedno ih očarajte kreativnim uskršnjim dekoracijama. Pored lepo aranžirane hrane, veoma je bitno kako ćete postaviti sto.  

Koristite voće, cveće i teme prolećne sezone. Budite sigurni da su stoni ukrasi čisti pre nego ih postavite u blizini namirnica. Napravite uskršnje dekoracije koje će dati poseban pečat prazničnom stolu.

Naručite ili napravite sveže cvetne aranžmane. Cveće je simbol proleća i Uskrsa. Postavite sveže rezano cveće u dekorativnim vazama. Koristite ovu jednostavnu dekoraciju kao centralnu tačku vašeg stola, a sveže latice cveća raspršite po stolu.

Koristite bele ili pastelne sveće kako bi Uskrs bio što svečaniji. Postavite veliku dekorativnu činiju u centru vašeg stola i popunite je svežim voćem. Rasporedite sveže zelenilo i latice cveća oko činije. Postavite male zeke na vrhu latica.

Obratite pažnju na stolnjak i salvete. Uskadite ih sa ostatkom vaše dekoracije. Koristite prolećne printeve, a salvete ukrasite prstenjem koje odražava prolećnu sezonu. Posuđe od porcelana je odličan izbor. Može biti u jarkim bojama sa cvetnim motivima. Ukoliko je vaš stolnjak prošaran cvetovima, opredelite se za belo ili jednobojno posuđe.

Ne zaboravite da iznenadite vaše goste. Postavite mali poklon u svakom tanjiru na stolu. Uskršnje jaje sa inicijalima imena, ili male kesice ispunjene kandiranim bademima, voćem ili čokoladnim jajima.

Uživajte u praznicima i bogatoj prazničnoj trpezi. Prijatno!

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori