Ako vaše omiljeno vino već duže stoji otvoreno, nemojte ga proliti. Iskoristite blagodeti koje ovo piće bogova krije u sebi.

1. Fermentisano grožđe moćno utiče na regeneraciju kože. Zato vino možete upotrebiti protiv bora, za lečenje oštećenja od sunca, vraćanje kolagena i poboljšanje izgleda kože.

Sledeći put kada budete pravili sebi kupku, dodajte u nju čašu crnog vina, ili ga prosto poprskajte po licu, kao masku za brzo zatezanje i omekšavanje kože.

2. Vino je izvrsno ukusno i izuzetno zdravo sredstvo za mariniranje mesa.
 
Mnoge kuvarice ne znaju da je biftek ili svinjetinu najbolje ostaviti u marinadi od vina (ili piva) u trajanju od najmanje 6 sati, čime se značajno smanjuje kancerogenost izazvana
 
pečenjem ili prženjem.
 
3. Prema studiji sa Univerziteta u Oregonu, alkohol u belom vinu može ubiti bakterije koje se prenose hranom, poput ešerihije, ili salmonele.
 

Operite svoje voće ili povrće starim belim vinom umesto vodom, kako biste ga potpuno i sigurno očistili.

4. Iskoristite to što insekte  privlači fermentisani miris vina. Napravite brzu zamku  protiv kućnih štetočina – izlijte vino u plitku posudu i ostavite ga na mestu na kome su vam se

u stanu pojavili insekti.

5. Vino nije samo za ljude. Dok životinjama škodi – biljke ga obožavaju. Pomoću crvenog vina i trulog voća i povrća možete napraviti efikasno đubrivo za svoje sobne biljke.

 Mogućnosti su razne, a ideje sve kreativnije. Na vama je da uživate u omiljenom vinu, i iskoristite sve njegove blagodeti ovog leta.
 
malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori