Osim što je izuzetno zdrav i koristan u kulinarstvu, cimet je odličan saveznik u borbi protiv mnogih raznorodnih problema na koje možete da naiđete.

1. Jedan od njih je – problem gubitka kose.

Tretman maskom koju ste napravili od 50% cimeta i 50% meda stimulisaće rast vaše kose.  Nanesite ga na problematične delove skalpa, i ostavite da deluje 15 minuta, a zatim operite.

2. Cimet protiv moljaca

Ako vas, tj. vaš garderober muče moljci, možete ih zauvek oterati tako što ćete u vrećice sipati 1 kašičicu cimeta i malo karanfilića.

Stavite vrećicu u fioku, ili je obesite u ormar. Rešićete se moljaca, a garderoba će vam mirisati lepše nego da je oprana u najboljem omekšivaču.

3. Cimet protiv ogrebotina

Ako ste na svom drvenom nameštaju primetili plitke ogrebotine, iskoristite cimet kako biste ih neverovatno lako i brzo uklonili.

Potrebno je samo da cimetom istrljate problematične delove nameštaja, i u večini slučaja ogrebotine će nestati kao da ih nikada nije ni bilo.

4. Različita mirišljava sretstva za automobile obično imaju prejak, a kratkotrajan miris, i često utiču razdražljivo na vozača.

Sa druge strane, dokazano je da miris cimeta poboljšava budnost i smanjuje anksioznost, tako da je idealno koristiti ga kao osveživač vazduha u automobilu.

malisaveti

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori