Zaboravite na sve recepte štrukli koje ste do sad gledali. Ovo je jedini recept za ovo savršeno tradicionalno hrvatsko jelo.

SASTOJCI:

– 300 g brašna
– 3 žlice ulja
– 100 ml hladne vode
– 1 prstohvat soli
– 1 jaje

PRIPREMA TIJESTA:

Sve sastojke dodati u zdjelu i s nastavkom za tijesto umijesiti u glatko tijesto, još jednom brzo rukama promijesiti dok ne postane elastično i ne lijepi se više po rukama.

Tijesto u kuglu oblikovati i tanko premazati uljem, umotati u prozirnu foliju i odložiti na tanjur tjelesne temperature na sobnoj temperaturi najmanje pola sata. Tijesto na krpu posutu brašnom staviti i razvaljati u pravokutnik.

Pokriveno ostaviti 5 minuta da miruje. Tijesto malo podići i iz sredine preko dlanova tanko razvući i ponovno poleći na krpu. Napravite tijesto za savijaču, samo kod razvlačenja pazite da ne razvučete pretanko.

NADJEV:

U zdjeli razmiješajte 1,5 žl masti ili maslaca, dodajte 2 – 3 jaja, malo soli, 1/2 tanjura sira (kravljeg), 1 – 1,5 šaku krupice, to dobro izmiješajte i pusti 1/2 sata stajati, zatim nadjev razmažite po tijestu, savijte kao savijaču od sira.

Pomoću malog tanjura vadite male komadiće poput jastučića, koje trebate ukuhati u kipuću slanu vodu i kuhati 10-12 minuta. Kuhane štrukle izvadite na zdjelu, prelijte na masti prženim mrvicama.

dnevno.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori