Radnu površinu pospite brašnom i izručite testo. Nastavite da radite testo rukama i postepeno dodajte brašno. Masa mora da bude glatka i ne sme da se lepi za ruke i površinu.

Sastojci:

- mast ili maslac 250 g
- ulje 1 dl
- mleko 2,5 dl
- kvasac 1/2 svežeg kvasca
- brašno oko 800 g (integralno)
- so 1 kašika
- jaje 1 za premazivanje
- susam za posipanje

Priprema:

U većoj posudi pomešajte kvasac, mlako mleko i malo brašna i ostavite da nadolazi. Kad je kvasac uskisao, dodajte so, ulje i razmekšanu masnoću (ne topljenu) pa sve dobro sjedinite. U masu postepeno dodajte  brašno i nastavite da mutite dok ne dobijete meko testo (nemojte potrošiti čitavu količinu brašna). Pospite brašnom, posudu pokrijte krpom i ostavite da nadolazi oko 30 minuta . Radnu površinu pospite brašnom i izručite testo. Nastavite da radite testo rukama i postepeno dodajte brašno. Masa mora da bude glatka i ne sme da se lepi za ruke i površinu.

Formirajte loptu, pospite radnu površinu i testo brašnom i razvijte koru debljine 0,5 cm. Modlom vadite perece i redajte ih u pleh obložen pek-papirom. Jaje i prstohvat soli umutite i premažite svaki perec. Pospite susamom, kimom ili makom. Pećnicu zagrejte na 200 stepeni i pecite perece 15-20 minuta (dok ne porumene). Umesto modlom testo možete seći na trake i praviti različite forme po želji.

superžena.b92

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori