Prelijte dobijeni sos preko pečurki i šnicli, smanjite ringlu na 2 i dajte im vremena da odrade svoju magiju.

POTREBNI SASTOJCI:

- 500 g junećih šnicli

- 2 manje glavice luka

- 450 g šampinjona

- 300 ml pavlake za kuvanje

- Kesica začina za lovačke šnicle

 POTREBNI SASTOJCI ZA PRILOG:

- 500 g belog krompira

- 100 ml mleka

- Kašika maslaca

-soli po ukusu i biber mleveni

UPUTSTVO ZA PRIPREMU:

Luk sitno iseckajte i stavite da se dinsta. Vodite računa da ne zagori! Kada se fino uprži vreme je za dodavanje šnicli.

Šnicle olupajte, ali ne preterujte u istanjivanju. Zasecite ivice kako biste sprečili da mnogo promene oblik. Ubacite ih u šerpu preko luka i vodite računa da ih odmah par puta okrenete kako se ne bi zalepile za šerpu. Kada krenu da se skupljaju i oslobode malo prostora dodajte i ostale. Kada se na njima primeti trag od prženja prelijte ih vodom i poklopite šerpu. Ostavite ih nekih 20 minuta da se krčkaju.

Dok se meso dinsta isecite pečurke na listiće. Kako biste ubrzali proces kuvanja sada možete pripremati i prilog koji ćete servirati uz lovačke šnicle.

Dodajte pečurke mesu, prelijte vodom i zaboravite na njih na nekih 30 min. Sa vremena na vreme samo proverite da li je potrebno dodati još vode i promešajte.

U jednu posudu razmutite neutralnu pavlaku i kesicu začina koji su posebno mešani za lovačke šnicle. Kombinaciju začina možete napraviti i sami, ali se mi uvek u kuhinji trudimo da nađemo male prečice koje će ubrzati proces kuvanja :) Prelijte dobijeni sos preko pečurki i šnicli, smanjite ringlu na 2 i dajte im vremena da odrade svoju magiju.

lepaisrećna.rs

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori