Obično, brzo, jednostavno, sito, ukusno i jeftino jelo.  Količina može da zavara…kao…neće biti dovoljno za četvoro, ali – hoće.

Jedan tanjir – sit stomak. E sad, ne mogu reći da je dijetalno ali barem izostavite hleb pa će manje kila da se uhvati. Obavestite komšije da ćete ih uznemiravati miomirisima hrpe dinstanog crnog luka, kao i ukućane da ćete vući „štraftu“ dok ne promenite garderobu. Ali – vredno je svake žrtve.

Pripremite:

– ½ kg smrznutog đuveč mixa (ako se nekom secka sveže – neka secka)
– 1 ½ kg krompira
– 4 glavice crnog luka
– malo ulja
– 2 kašikice vegete
– ½ kašikice bibera
– ½ kašikice soli
– još malo soli za krompir

Priprema:

Očistite luk i iseckajte ga na polukolutove. Na malo ulja da dobro izdinstajte, da omekani, čak malo i ako se negde uhvati, nema veze, to mu daje super šmek (ko voli taj šmek, naravno). Za to vreme očistite krompir i naseckajte ga na kolutove, ne jako tanke.

Kada je lukac gotov, stavite na njega povrće iz kesice (naravno da ne mora iz kesice ali je recept predvidjen da nam reši problem ručka za užurbane dane), sipajte vegetu so, biber i prodinstajte sve zajedno malo, da se povrće do pola omekša.

Nauljite tepsiju srednje veličine, rasporedite povrće na dno, pa preko toga poslažite krompir i posolite ga.

Poprskajte od gore krompir sa uljem i stavite u lernu nekih 45 minuta na 200˚C da se peče (a povrće još malo bari ispod krompira).

Nakon toga izvadite, promešajte krompir i povrće i vratite nazad još nekih 15 minuta.

To bi bilo to, ukusan ručak gotov.

Mi smo uz ovo jeli cveklu, a vi već po ukusu. Prijatno!

24sata.hr

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori