Kremu ohladite i dodajte 100 gr. margarina i izmiksajte mikserom.Namažite kolac, posujte naribanom cokoladom ili kakaom.

Dok čekate da se peče skuhajte kremu.

Sastojci

– 200 gr. margarina
– 1 šolja šečera (250 ml šolja)
– 3 jaja + bjelanak koji ostane od kuglica
– 2 šolje brašna
– 250 ml. kiselog vrhnja
– 5 žlice mlijeka
– 2 žlice kakao (za drugu polovinu)
– 1 kesica prašak za pecivo

Za kuglice:

– 200 gr. svježeg sira
– 4 žlice šečera
– 1 žumanjak
– 1 kesica vanilin šečer
– 7-8 žlica kokosovog brašna

Za kremu:

– 350 ml. mlijeka
– 150 gr. šečera
– 3 žlice mekog brašna
– 1 kesica vanilin šečer
– 100 gr. margarin ( dodaje se kad se ohladi krema)

Priprema

Prvo napravite kuglice, tijesto mora da bude dovoljno tvrdo da se naprave kuglice u veličini kokosovih kuglica.Kuglice stavite na poslužavnik i u zamirzivač na pola sata. Zatim mekani margarin izmiksajte sa šečerom, dodajte jaja i bjelanak,kiselo vrhnje,na vrhnje odozgo dodajte pecilni prašak i malo ga promješajte u vrhnju. Zatim dodajte mlijeko,izmiksajte i polako dodavajte brašno.Izmiksajte fino.

Pola tijesto izlijte u namaščeni kalup a u drugoj polovini dodajte 2 žlice tamnog kakaa.Izmješajte da se lijepo sjedini i tamni deo izlijte preko svijetlog dijela i poravnajte lepo žlicom. Kuglice koje su stale u zamrzivač potisnite u tijesto na jednakom rastojanju . Pecite na 180 stepeni od 40-45 minuta u kalup br.24 ili u manju tepsiju.Ohladite.Ja sam pekla u 28 cm, ali mi je ispao niži nego u originalu. Dok čekate da se peče skuhajte kremu.

Za kremu izmješajte šecer i brašno, dodajte vanilu i polako dodavajte u mlazu mlijeko neprestano mješajuci metlicom da ne nastanu grudvica.A ako nastanu ukljucite štapni mikser i izmiksajte i grudvice ce nestati.

Kremu ohladite i dodajte 100 gr. margarina i izmiksajte mikserom.Namažite kolac, posujte naribanom cokoladom ili kakaom.

ženasamja.me

Komentari

Pratite nas na FB!

Lajkujte Recepte od A do Š!
X Zatvori